Kočevsko Outdoor Festival – festivalsko dogajanje od petka do nedelje

Trail tek + s festivalskim dogajanjem obarvan celoten konec tedna - 2. do 4. junij 2023

Glavni dogodek na Kočevsko Outdoor Festivalu je zagotovo trail tek, ki se bo tokrat odvijal v soboto, 3. junija 2023. Obljubljamo pa, da zagotovo ne bo manjkalo ostalega dogajanja skozi celoten konec tedna, kot se za pravi festival spodobi. Športne aktivnosti, zelena narava, Kočevsko jezero, pivo in koncerti … mi že komaj čakamo junij 2023!

Sobotni večerni koncert – skupina Alo!Stari

Štajerski punk rockerji, novinci leta 2019 po izboru portala RTV MMC, bodo zagotovo dobro pretresli sobotno večerno dogajanje na Kočevsko Outdoor Festivalu. Udarni, ampak po drugi strani zelo spevni komadi bodo poskrbeli da vas za dober žur ne bo preveč motila tekaška utrujenost.

Za več pa predlagamo, da si poslušate tale njihov štiklc, ki vas bo že predčasno malce ogrel za junijski dogodek 😉

Ogrela vas bo skupina viaEntropia – sedem članska skupina iz Ljubljane. Skupaj ustvarjajo keltski rock s pridihom irske poskočnosti. Za občutek si poslušajte njihov komad Gozdar.

Pivo & burger festival

Le kaj po teku paše bolj kot hladno pivo? Tudi tokrat se bodo predstavili različni craft pivovarji, ki bodo poskrbeli, da po teku zagotovo ne boste žejni. Poleg tega pa bodo seveda na voljo tudi burgerji in tudi še druge lokalne kulinarične dobrote. Tako da brez skrbi, tudi lačni ne boste!

Točen seznam pivovarjev in ostalih ponudnikov pa bomo seveda še dopolnili do samega festivala. Ampak brez skrbi, ponudnikov in piva bo več kot dovolj … tako da bo sobota po teku lahko kar dolga 😉

Petkova večerna predavanja – pragozdovi in divje živali

Pester konec tedna bodo v petek zvečer otvorila predavanja. Kot se za Kočevsko spodobi, bo beseda tekla predvsem o divjih živalih in skrivnostnem gozdu. Kočevsko velja za pravi biser divjine v Sloveniji in zato bo to idealna priložnost, da izveste kaj novega o prebivalcih gozdov – medvedih, volkovih, risih … ter seveda tudi o gozdu in pragozdovih, ki jih še vedno najdemo tukaj.

Ste vedeli, da je eden od teh pragozdov vpisan tudi na prestižni seznam UNESCO svetovne naravne dediščine?

Petkova predavanja bodo na sporedu tik poleg prevzema številk in so zagotovo eden od razlogov, da se vam splača v Kočevje priti že v petek!

Foto: Marjan Artnak

Kamp in šotorišče na prireditvenem prostoru

Kot se za pravi festival spodobi, vam je tik ob prireditvenem prostoru na voljo šotorišče in kamp. Lokacija festivala je postavljena ob Kočevsko jezero, ki je poleg piva druga odlična opcija za ohladitev po teku. Tik ob jezeru in prireditvenem prostoru pa se nahaja tudi Camp Jezero, kjer ponujajo prostor za avtodome in prikolice, možnost šotorjenja in pa tudi 5 glamping hišic.

Za tiste, ki vam bi vam bolj ustrezalo spanje v apartmaju ali pa hotelu, pa lahko tukaj preverite ponudbo: https://www.kocevsko.com/sl/nastanitve/

 

Druge outdoor aktivnosti

Kot že omenjeno se dogodek odvija poleg Kočevskega jezera, kjer se je seveda možno tudi kopati. Je pa tudi odlično za supanje in prav supi vam bodo v soboto in nedeljo tudi na voljo za izposojo.

Poleg vseh glavnih tekov (10, 15, 30, 60 km) bomo v soboto organizirali tudi otroške teke. Bo pa za otroke tudi sicer na voljo celo vrsto aktivnosti (otroško varstvo, igre za otroke itd).

Če bi vas pa še dodatno zanimalo raziskovanje Kočevskega, tako gozdov kot tudi divjih živali, pa smo za vas pripravili pester dodatni program, ki ga najdete na tej POVEZAVI 

Torej, le kaj še čakaš? Se vidimo junija 2023 na KOF-u!

Na tem najbolj divjem trail teku v Sloveniji  lahko izbiraš med razdaljami na 10, 15, 30 in 60 km, ki te bodo vodile v osrčje Kočevskih gozdov, tako da lahko izkusiš pravo divjino.

In ne pozabi – za tiste, ki bi divjino raje izkusili v paru, smo letos za vse 4 razdalje dodali še prijave v paru!

P.S. Da bo prijava lažja, smo ti spodaj dodali še gumb do prijave. 😉

Brezplačni tekaški program za Kočevsko Outdoor festival!

Prijavi se na spletne novice in prejmi darilo – TEKAŠKI PROGRAM ZA KOF! Ločeni programi za 10, 15, 30 in 60 km ter osnovne informacije o dogodku!

S prijavo na spletne novice se strinjam z vključitvijo na JAT/KOF/AATC spletne novice in se hkrati strinjam s politiko zasebnosti spletne strani.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.