Najbolj divji trail tek v Sloveniji

Odkrijte divjino Kočevskih gozdov skozi trail tek

Če bi v Sloveniji morali najti nekaj najbolj divjih in odmaknjenih kotičkov, bi jih zagotovo iskali na Kočevskem. Obsežni gozdovi, ki so dom tudi številnim divjim živalim, pokrivajo dobršen del Kočevskega. Skrivajo pa še mnoge neodkrite bisere, pragozdove, prekrasne stezice in čudovito naravo, ki je zagotovo najlepša, ko je odeta v prekrasno zeleno barvo.

Divjina Kočevskega Roga, kjer najdemo še povsem nedotaknjeno naravo pragozdov, je dom tudi mnogim divjim živalim, kot so risi, volkovi, divje mačke, jeleni … in pa seveda najbolj znani prebivalci kočevskih gozdov – medvedi. Kočevski pragozdovi pa so bili prepoznani tudi širše, tako da so uvrščeni na prestižni seznam UNESCO svetovne naravne dediščine.

V gozdu boste boste pozabili na čas, našli mir od digitalnega sveta ter se povezali sami s seboj in z naravo. Vdihnili boste čist gozdi zrak in se predali zvokom ptic in krošenj, ki jih nežno boža veter. Čaka vas popolno zlitje z naravo!

Seveda pa vsi ti gozdovi in vmesni travniki ponujajo tudi prekrasne terene za trail tek. Trail tek je doživetje v naravi in le redki kraji ponujajo bolj prvinsko doživetje narave, kot jo ponuja Kočevsko. Kot pravijo sami za svojo destinacijo: “Divje. A prijazno.

Za tekače je še posebej razveseljiv podatek, da boste več kot 90% časa preživeli na stezicah. Asfalt pa boste videli zgolj kakšnih 100 m na začetku in dobrih 100 m na koncu. Preostanek teka pa vas bodo poti vodile po prekrasnih gozdnih in travniških stezicah, ki jih skrivajo kočevski gozdovi.

Trajnost - zelena zaveza

Kočevsko Outdoor Festival se odvija v izjemnem, a tudi zelo krhkem naravnem okolju kočevskih gozdov. Pomembno vlogo imamo pri tem vsi vpleteni: organizatorji, partnerji dogodka, tekmovalci in vsi ostali udeleženci. Zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov – kako postati trajnostno ozaveščeni obiskovalci

Skrivnosti gozd, ki predstavlja tudi izjemen naravni habitat za mnoge divje živali, nam bo zagotovo hvaležen!

Posamično, v paru ali kar cela družina

Na Kočevsko Outdoor Festivalu lahko izbirate med 5 razdaljami, in sicer 5, 10, 15, 30 in 60 km. Več o razdaljah ter ostale informacije o trasah najdete TUKAJ

Novost! V letu 2024 pa uvajamo tudi novost – družinski tek na 5 km. Idealna priložnost za vse tiste, ki bi se dogodivščine odkrivanja kočevskih gozdov lotili v družbi celotne družine, in odlična opcija za vse tiste, ki vas morda malce skrbi misel na divjino in gozdne živali. V dobri družbi je namreč vse lažje. 😉

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.