Bogat program aktivnosti na KOF-u

Kočevsko Outdoor Festival je festival za vse ljubitelje outdoor aktivnosti. Mlade in stare. Zato zraven trail teka ponujamo tudi številne druge aktivnosti in izlete za vse generacije. Veliko aktivnosti bo na voljo na samem prizorišču ob Rudniškem jezeru, druge pa tudi v okolici. Bodite tudi pozorni, saj je za vodene ture/izlete potrebna prijava. Prijavo in rezervacijo lahko oddate ob prijavi na tek ali pa nam pišite TUKAJ. Preverite bogato ponudbo aktivnosti in si rezervirajte svojo.

Izberi svojo akvtivnost!

Foto: Marjan Artnak
 
  • Cena 30€/osebi
  • Kraj srečanja: Začetek učne poti Rožni studenec – Pred ZGS Kočevje
 

Dobrodošli v kraljestvu medveda! Preživite nepozaben dopoldan v gozdu, kjer boste ob poslušanju številnih zanimivih dejstev spoznali, kako pomembno je ohranjati odgovorno sobivanje med naravo in človekom. Program je primeren za vse, ki bi radi v naravi spoznali najbolj zanimive živali naših gozdov in sledili znakom njihove prisotnosti v okolju.

Foto: Andrej Jarni
 

 

Bunker je bil zgrajen v času hladne vojne 72 metrov pod površjem. 600 m hodnikov in šest podzemnih sob z lastnim vodnim zajetjem in dvema generatorjema za proizvodnjo električne energije bi omogočil bivanje v primeru atomskega udara, v njem pa bi brez zunanje pomoči lahko preživeli tudi do 100 dni.

Bunker Škrilj je dolgo veljal za eno najbolj varovanih slovenskih skrivnosti, od leta 2017 pa je ogled podzemnih hodnikov mogoč za organizirane skupine. Gozd okoli vasi Škrilj še vedno ostaja zaprto vojaško območje.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.