Zelena zaveza

Kočevsko Outdoor Festival se odvija v izjemnem naravnem okolju kočevskih gozdov. Prav zato si prizadevamo minimizirati potencialne negativne vplive in organizirati dogodek, ki bo prijazen do okolja, v katerem se odvija.

Verjamemo, da trail tek lahko pozitivno prispeva k ohranjanju okolja in izobražuje javnost o tem, da je treba upoštevati vpliv naših aktivnosti na planet. Naš šport ima edinstveno moč, da spodbudi širšo družbeno spremembo, ki daje prednost trajnostnemu razvoju in zmanjšanju ogljičnega odtisa, tako da bodo v lepotah našega planeta, naše narave lahko uživale tudi prihodnje generacije. Prav zato se je Kočevsko Outdoor Festival pridružil iniciativi ITRA Green Charter, ki organizatorje trail tekaških dogodkov spodbuja k uvajanju trajnostnih in odgovornih praks in zmanjšanju vpliva našega športa na okolje.

Trije ključni cilji ITRA Green Commitment so zmanjšanje vpliva na naravno okolje (»leave no trace«), zmanjšanje ogljičnega odtisa (»carbon neutrality«) in zmanjšanje količine odpadkov (»zero waste«).

Pomembno vlogo pri zmanjšanju negativnih in večanju pozitivnih vplivov imamo seveda vsi vpleteni: organizatorji, partnerji dogodka, tekmovalci ter vsi ostali obiskovalci. Prav zato smo za vse udeležence festivala oblikovali posebne napotke, ki vam bodo smernica k bolj odgovornemu ravnanju. Vabimo vas, da sledite tem nasvetom in prispevate svoj delček v naših prizadevanjih po okolju prijaznem, trajnostnem dogodku.

Brezplačni tekaški program za Kočevsko Outdoor festival!

Prijavi se na spletne novice in prejmi darilo – TEKAŠKI PROGRAM ZA KOF! Ločeni programi za 10, 15, 30 in 60 km ter osnovne informacije o dogodku!

S prijavo na spletne novice se strinjam z vključitvijo na JAT/KOF/AATC spletne novice in se hkrati strinjam s politiko zasebnosti spletne strani.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.