KOF: Družinam prijazen dogodek

Otroški teki, varstvo v času tekov in bogat animacijski program

Kočevsko Outdoor Festival želimo graditi tudi kot družinam prijazen dogodek. Tako bo v času tekov organizirano otroško varstvo, seveda ne bo manjkal niti otroški tek, poleg tega pa pripravljamo tudi bogat animacijski program za otroke in celotno družino, ki bo potekal od petka, 2. junija do nedelje, 4. junija.

Kočevsko Outdoor Festival – 2. do 4. junij 2023, Kočevsko jezero

Tudi v letu 2023 pripravljamo bogat program za celotno družino. Glavna točka dogodka tako še vedno ostajajo sobotni teki na 10, 15, 30 in 60 km. Bo pa pestro tudi ostalo dogajanje, kjer se pripravljajo večerna predavanja, koncerti in cela vrsta aktivnosti za otroke in celo družino.

Otroški tek

V soboto, 3. junija ob 15.00 bodo na sporedu otroški teki. Štartna in ciljna lokacija bosta na glavnem prireditvenem prostoru ob Kočevskem jezeru. Otroci se bodo lahko na tek podali sami ali pa v spremstvu staršev.

Tek je namenjen otrokom do 12 leta starosti in je brezplačen. Bomo pa za vse udeležence pripravili tudi praktične nagrade.

Trasa je dolga približno 300 m in poteka ob Kočevskem jezeru.

Več informacij TUKAJ.

Otroško varstvo v času tekov

V soboto bo v času tekov (med 7.30 in 14.30) organizirano tudi otroško varstvo, ki bo potekalo na samem prireditvenem prostoru. Za otroke bomo v sklopu varstva pripravili tudi različne animacijske aktivnosti in igre, tako da jim bo čas še prehitro minil.

Vi boste uživali na teku, otroci pa v prijetni družbi sovrstnikov in animatorjev.

Atraktiven prireditveni prostor za družine

Glavni prireditveni prostor je tik poleg Kočevskega jezera, ki je več kot primeren za vse vrste vodnih aktivnosti. Tako se bo zagotovo našla cela vrsta aktivnosti, ki bodo popestrile vikend na Kočevskem. V jezeru se namreč lahko plava, za izposojo pa bodo na voljo tudi SUP-i.

Za tiste, ki bi želeli celoten vikend preživeti tik ob prireditvenem prostoru, je povsem zraven na voljo Camp Jezero, ki ponuja prostor za avtodome, šotore in ima tudi nekaj glamping hišic. Ponuja pa Kočevje tudi še nekaj drugih možnosti za nastanitev – več o tem najdete na spodnji povezavi.

Več o nočitvah na Kočevskem najdete TUKAJ

Vi boste uživali na teku, otroci pa v prijetni družbi sovrstnikov in animatorjev.

Petkova predavanja

V petek, 2. junija pripravljamo zanima predavanja na temo gozdov, pragozdov in divjih živali, ki bivajo v njem. Predavanja bodo zanimiva tako za odrasle kot tudi za otroke in mladostnike, saj bodo predstavljene zanimive informacije o živalih in gozdu.

Lani smo imeli zanimivo predstavitev na temo divjih živali, še posebej pa smo se osredotočili na Risa skozi oči projekta LIFE Lynx.

Več o letošnji vsebini predavanj pa predstavimo v prihajajočih mesecih.

Nedeljske vodene ture za družine

Zadnji dan festivala bo odlična priložnost za malce poležavanja ob Kočevskem jezeru, za tiste bolj aktivne in željne novih znanj, pa pripravljamo še vodene oglede skrivnostnega gozda in sledenje divjim živalim.

Tako se bo možno pridružiti vodenim skupinam, ki se bodo podale na krajše pohode v gozd in bodo skupaj z izkušenimi vodniki iskale zanimive stopinje gozdnih živali ter vmes izvedele celo vrsto zanimivosti, ki jih skrivajo Kočevski gozdovi.

Vodene ture so primerne predvsem za družine, saj gre za krajše in manj zahtevne pohode, kjer je glavni poudarek predvsem na animaciji in zanimivih informacijah.

Se vidimo 2. do 4. junija na Kočevskem, na najbolj divjem trail teku v Sloveniji

Trail teki na KOF-u so zagotovo posebno doživetje, saj vas popeljejo v pravo osrčje Kočevskega Roga, kjer boste med drugim tekli tudi na obrobju pragozda. In kar je najboljše za ljubitelje trail teka – več kot 90 % poti predstavljajo stezice in manj kot 1 % je asfaltne površine.

Kot vidite pa na Kočevskem ne bo manjkalo niti zanimivih spremljevalnih aktivnosti. Še več o festivalskem delu si lahko preberete TUKAJ

Torej, se vidimo na Kočevskem! 😉

Brezplačni tekaški program za Kočevsko Outdoor festival!

Prijavi se na spletne novice in prejmi darilo – TEKAŠKI PROGRAM ZA KOF! Ločeni programi za 10, 15, 30 in 60 km ter osnovne informacije o dogodku!

S prijavo na spletne novice se strinjam z vključitvijo na JAT/KOF/AATC spletne novice in se hkrati strinjam s politiko zasebnosti spletne strani.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.