Dobrodošli na Kočevskem!

Kočevsko je divja, a nadvse zanimiva in prijazna destinacija. Drugačna. Prav zato jo morate spoznati. Po prvem obisku je očarala tudi nas. Ekipo, ki je organizirala že več kot 20 izvedb tekaških festivalov Soča Outdoor Festival, Ultra Trail Vipava Valley in Julian Alps Trail Run.

Očarala do te mere, da smo se točno na tem področju odločili organizirati tekaško prireditev. Prireditev, kjer bo osrednji dogodek trail tek, Kočevsko jezero pa je pravi kraj za iskanje sprostitve po teku in priložnost, da spoznate ta del Slovenije. Poleg teka se bo na ta aktivni vikend zvrstilo še več aktivnosti na in ob jezeru. Med drugimi tudi poučna predavanja o živalstvu in naravi na Kočevksem.

 

Kočevsko je najbolj gozdnata pokrajina v Sloveniji, saj gozdovi pokrivajo kar 91% vseh površin. Že iz tega podatka lahko sklepate, da bo tek nekaj posebnega. Tukaj v pokrajini ne najdemo Alpskih grebenov in skalnatih poti, zato pa gozd skriva marskikatero lepoto, ki poskrbi za prvinsko izkušnjjo. A to ni navaden gozd. Najdaljši trasi vas bosta popeljali na obronke pragozda, kjer si boste lahko iz Roške pešpoti ogledali tudi več stolet stara drevesa, ki vas bodo gotovo navdušila.

Kočevski godovi so dom številnim živalskim vrstam. Kralj med njimi je gotovo rjavi medved. A brez skrbi. Srečanje z njim prosto v naravi je praktično neverjetno. Če ga želite pobliže spoznati, se lahko prijavite na enega od vodenih programov spoznavanja in opazovanja medvedov, kjer jih boste v naravnem okolju, v spremstvi lokalnega vodnika, lahko opazovali iz varnega zavetja gozdnih opazovalnic. V sklopu festivala bomo poskrbeli tudi za poučna predavanja o živalskih vrstah na Kočevskem. Zato se raje udeležite teh ali katerega izmed zanimivih vodenih ogledov. Na tak način se boste o živalih na Kočevskem gotovo naučili več. V teh gozdovih pa ne prebiva le medved, ampak je dom tudi ostalim kot so jelen, srna, volk, lisica, ris in divji prašič. Ob Kočevskem jezeru, ki bo tudi glavno prizorišče, lahko tekom leta opazujemo preko 70 različnih ptic.

Kočevsko je definitivno destinacija, ki jo morate še odkriti, zato le pridite na Kočevsko Outdoor Festival in obiščite to divjo, a nadvse prijazno destinacijo.

Uroš Kožar,
Kočevsko Outdoor Festival

Brezplačni tekaški program za Kočevsko Outdoor festival!

Prijavi se na spletne novice in prejmi darilo – TEKAŠKI PROGRAM ZA KOF! Ločeni programi za 10, 15, 30 in 60 km ter osnovne informacije o dogodku!

S prijavo na spletne novice se strinjam z vključitvijo na JAT/KOF/AATC spletne novice in se hkrati strinjam s politiko zasebnosti spletne strani.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.