KOF Beer Fest na Kočevskem jezeru (sobota, 4. junij)

Kočevsko Outdoor Festival je festival za vse ljubitelje outdoo aktivnosti – glavno dogajanje obsegajo teki na 10, 15, 30 in 60km, hkrati pa se boste lahko obiskovalco preizkusili tudi v ostalih aktivnostih. Med drugimi supanje, opazovanje divjih živali, kopanje v Kočevskem jezeru, šotorjenje, kamp, beerfest in večerni koncert skupine San Di EgoPo dnevu polnem aktivnosti se boste lahko osvežili z odličnimi domačimi pivi, uživali na plaži Kočevsekega jezera in se zvečer zabavali ob zvokih rock glasbe.

Fantje se lahko pohvalijo predvsem s svojimi nastopi. Za seboj imajo številne koncerte, s katerimi so zajeli vso Slovenijo. Nastopili so tudi na vseh večjih festivalih. Njihove koncerte odlikujejo atraktivnost, močna energija, kvalitetna izvedba ter skrbno izbran repertoar, ki je zelo obširen, saj poleg lastnih avtorskih skladb vsebuje tudi večino največjih rokovskih hitov predvsem iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Tako zadovoljijo tudi najzahtevnejše občinstvo.

Skupino sestavljajo:

Matic Nareks – vokal
Matic Ajdič – električna kitara, spremljevalni vokal
Mitja Kobal – bas kitata, spremljevalni vokal
Jure Doles – bobni

Pred glavnim bendom vas bodo ogreli – The Over Drive Cats so kočevska Rockabilly skupina, ki preigrava energične ritme in melodije na osnovi 50ih let prejšnjega stoletja. Po več letnem mirovanju so se kot kočevski medved prebudili iz spanja in sedaj ustvarjajo lastne komade ter v svojo preobrazbo prirejajo nekatere največje hite tistega časa.

Skupino sestavljajo:

Sara Levič – vokal
Andrej Jasenc – kitara
Jernej Drobnič – kontrabas
Tomaž Dulmin – bobni

Beer Fest na Kočevskem jezeru - seznam pivovarjev

Spodaj najdete seznam pivovaren, ki bodo sodelovale na beerfestu. Seznam se sproti še dopolnjuje. 

APE kraft pivovarna

Pivovarna: APE craft pivovarna

“Pivovarna APE je nastala v letu 2016. Je prva pivovarna iz Posavja. Nahajamo se ob vznožju hribovja Lisce, izpod katere zajemamo odlično vodo za naša piva. Varimo nefiltrirane in nepasterizirane ejle. Lastnik, pivovar in vse ostalo v eni osebi sem Aljaž Papež – odtod tudi ime pivovarne: “Aljaž Papež Establishment”. Piva pivovarne APE so polnega okusa, pitna in izdelana iz izbranega sladu in hmelja. Vsa piva zorijo v steklenicah.”

BREWWOOD kraft pivovarna

Pivovarna: BREWWOOD kraft pivovarna

“Kot pivovarja uživava v vseh pivih in njihovih zanimivih okusih. A vsak ima svoje najljubše stile in okuse v katerih se resnično najde. Najina trenutna pivovarska oprema in majhne serije piva (100L na serijo) nama omogočajo večjo možnost eksperimentiranja z okusi in različnimi stili piva. Ne glede na velikost opreme strmiva h kvaliteti, zagotavljanju konstantnosti piva in nenehnemu napredku ter izboljšavam.”

MATT pivovarna

Pivovarna: MATT

“Pivovarna MATT je družinska pivovarna. Nastala iz želje očeta in dveh sinov, najti nekaj kar bi jih družilo, nekaj, kar bi lahko počeli skupaj v prostem času, po službi in uživali v nečem, kar jih veseli. Tudi ime pivovarne je tako nastalo iz začetnih črk njihovih imen: Miran, Anže in Toni Tekavec – MATT.”

HUDO PIVO

Hudo pivo

Proizvodnja piva poteka v vasi Hudo, kar je bila iztočnica za naziv blagovne znamke Hudo pivo. Pivovar Andrej Gačnik se s proizvodnjo piva ukvarja več let. Z letom 2019 pa se je odločil domače pivo ponuditi trgu.

Trenutno na voljo 4 okusi.

Domača pivovarna Cesar

Domača Pivovarna Cesar iz Mirne Peči vari piva zgornjega vretja, ki so nefiltrirana, nepasterizirana in zato bolj polnega okusa. Osnovni Ale CESAR je preprosto svetlo pivo, njegova hmeljena partnerka je C – IPA. Poleg omenjenih varimo tudi predvsem začinjena piva, kjer se CE – PIVU pridruži konoplja, čili, divji hmelj – DIVJAK, dim -BOMBA, med – ČEBELA … Osredotočeni smo na kvaliteto, organsko rast in kreativni razvoj novih receptov. Z vsakim varjenjem želimo postati večji, drugačni in navdušiti čim več zahtevnih pivoljubov.