Anže Kobola bo na KOF-u ustvarjal medveda

KOBOLA

Smo družinsko podjetje, ki že od leta 1990 izdelujemo različne lesene izdelke. Naš prvi izdelek, in takrat tudi zelo prodan je bila NEČKA. Nečke so plitve podolgovate posode s tankimi stenami, pravokotne oblike, izdelana iz enega kosa lesa. Večinoma iz lipe.

Kasneje se je porodila tudi nova ideja o medvedih, saj vemo, da je Kočevje znano po Rjavem medvedu. Ponudba izdelkov se je razširila in tako smo začeli z izdelovanjem manjših medvedkov, tako pokončnih kot tudi tistih na štirih nogah. Dandanes izdelujemo veliko različnih izdelkov.

Najmlajši sin Anže je leta 2018 prevzel vajeti družinskega podjetja in nadaljuje družinsko tradicijo ročne obdelave lesa. Danes je eden izmed najbolj inovativnih ljudi na področju ročne izdelave izdelkov iz lesa na Kočevskem.

Podjetje se bo predstavilo tudi na festivalu – Kočevsko Outdoor Festival.

Predstavili se bodo z različnimi izdelki, ki jih izdelujejo. Za popestritev bo poskrbel Anže, ki bo z motorno žago in ostalimi orodji, na festivalu izdeloval manjše skulpture in postopoma dokončeval velikega pokončnega medveda.

Da si boste dan zapomnili kar se le da najbolje, si boste lahko tudi sami izdelali (seveda s pomočjo in nadzorom rezbarja) svoj spominek, na katerega boste lahko tudi kaj vgravirali oz. napisali (za varnost bo poskrbljeno).

Seveda pa nismo pozabili na naše najmlajše. Ker vemo da so otroci naša prihodnost, se bojo lahko že malo spoznali z lesom in tudi probali kaj ustvarit (seveda primerno letom in zmogljivosti).

Na obisk pa bo prišel gospod, ki trdi, da je prijatelj s teto Pehto in Bedancem. Vas zanima, kaj bo povedal? Pridite in izvedeli boste. S seboj pa bo imel tudi zelo zanimivega prijatelja, s katerim imata zelo rada otroke in poznata veliko pravljic, ki jih povesta na svoj poseben način. Prinesla bosta tudi darila.

Z veseljem pa Vas bomo pričakali tudi v nedeljo, ko si boste lahko na sami lokaciji podjetja (Šalka vas 111) ogledali tako postopek izdelave izdelka, kot  tudi izdelek sam in seveda izvedeli vse kar vas o lesu in njegovi obdelavi zanima.

Več o podjetju in izdelkih pa sli lahko ogledate na spletnih straneh:

nekaj opisov in posnetkov:

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.